נמל תעופה שני בישראל הוא הכרח וברשויות בדרום טוענים כי ממשלות ישראל גוררות רגליים כבר שנים. ראש עיריית דימונה, בני ביטון, אומר כי למרות החשש מפני פגיעה בכור הגרעיני ומתקנים צבאיים, הקמת נמל בנבטים לא יפגע בביטחון המדינה: “משלות ישראל הבטיחו – שיעמדו בהבטחה”
ראשי ערים בנגב שיבחו את פעילותה של שרת התחבורה מירי רגב, לטובת שיפור תחבורה ותמיכתה בהקמת שדה תעופה בנבטים- במהלך כנס שארגן ראש עיריית דימונה בני ביטון
האם שרת התחבורה מירי רגב תצליח לכפות על חיל האוויר לאשר הקמתו של שדה התעופה הבינלאומי בנבטים, שיפעל לצד שדה התעופה הצבאי? רגב ממליצה לחיל האוויר ”לחיות בצוותא” עם שדה תעופה אזרחי ובכך לאפשר – אחרי למעלה מ-40 שנה, את הקמתו של שדה התעופה הבינלאומי בנבטים.
הדברים של רגב נאמרו בכנס ראש רשויות שיזם ראש עיריית דימונה ויו”ר הרשות לפיתוח הנגב, בני ביטון ואשר עסק בתכנית החומש, הכבישים ובנושא שדה התעופה המשלים בנבטים, שהתקיים באולם מועצת דימונה.
בשבוע שעבר ביקרה שרת התחבורה, מירי רגב, בדימונה ונפגשה עם ראש העירייה בני ביטון ועשרות ראשי רשויות. אחת המטרות של הפגישה, מעבר לפיתוח תשתיות תחבורה בנגב, הייתה בעיקר ההחלטה על הקמת נמל התעופה השני של ישראל בנבטים שבנגב.
מאידך נראה כי גורמי ביטחון מתנגדים נחרצות להקמת שדה התעופה בנבטים מסיבות ביטחוניות. שתי סיבות מרכזיות בבסיס ההתנגדות של אותם גורמי ביטחון הן קודם כל החשש מפני טיסות בסמוך או מעל הכור הגרעיני בדימונה ומתקנים של “רפאל’ ותיעוד מתקנים רגישים. הסיבה השנייה היא פגיעה בכשירות המבצעית של הטייסים בטייסות הקרב בבסיס נבטים עקב התנגשות בזמני ההמראות והנחיתות של המטוסים האזרחיים, וכן פגיעה במרחב האווירי של בית הספר לטיסה בחצרים, שהטיסות צפויות לעבור בסמוך אליו.
האם יוקם שדה תעופה בסמוך לדימונה
שתף ברשתות החברתיות.