עדכון אחרון ב – יום שני, 22 נובמבר 2021, 6:34 על ידי חדשות דימונה
על פי הדו"ח שפורסם באחרונה על ידי המשרד לביטחון הפנים, הנוגע לפתיחת תיקים בחשד לעבירות פליליות, בדימונה נפתחו 8,136 תיקים מאז שנת 2016. אחרי באר־שבע, דימונה מובילה בכל הנוגע לכמות התיקים שנפתחו בין ערי הנגב. אין מדובר בתוצאות אשר מבשרות על מצב הפשיעה בדימונה אלא רק על גודלה כעיר מתפתחת בנגב. לצורך העניין, מאז שנת 2016 נפתחו בדימונה פחות תיקים מאלו שנפתחו באותה תקופה בשכונה ד' בבאר־שבע.
חשוב לציין כי מדובר בתיקים שנפתחו בחשד לעבירות, כלומר גם במקרה של תלונות אזרחים נפתח תיק, ולא על תלונות שהגיעו לכדי כתב אישום.
מנתוני דו"ח הפשיעה עולה כי מספר התיקים הגבוה ביותר בחמש השנים האחרונות בדימונה נרשם באזור שכונת יוספטל בעיר.
על אזור זה נפתחו 1,132 פניות. בעיריית דימונה ציינו כי מאז שנת 2011 גובה העירייה מתושביה אגרת שמירה בסך של 16 אגורות למטר מרובע לחודש, כך שעל פי תחשיב פשוט, תושב שבבעלותו דירה בת 100 מ"ר משלם לרשות המקומית 16 שקלים בחודש.
"בכספים אלה", נמסר מעיריית דימונה, "ובכספים שמגיעים מתקציב העירייה, מתבצעות בעיר פעולות אבטחה וביטחון רבות, כמו רישות העיר במצלמות, הפעלת שיטור עירוני משולב של שוטרים ופקחים, סיורים מוגברים ברחבי העיר 24/7 ואיוש מוקד עירוני במשך כל שעות היום והלילה.
"פעילות זו, לצד הפעילות השוטפת של משטרת ישראל, הפחיתה בשמונה השנים האחרונות באופן משמעותי את העבירות הפליליות בעיר, הן בתחום הרכוש והן בתחום הסמים, האלימות וגביית דמי החסות. לפיכך, לא ברור לנו כיצד ועל סמך מה נקבע כי דווקא בשכונת יוספטל, שכונה שגבולותיה לא ברורים ולא נקבעו במדויק, עקומת הפשע עלתה בחמש השנים האחרונות לעומת שכונות אחרות.
"כך או אחרת, תפקיד אגף הביטחון העירוני הוא לסייע למשטרה במניעת עבירות פליליות על ידי התרעות ופעילות מנע, ואת זה האגף עושה על הצד הטוב ביותר".
בעיר ערד לעומת זאת נפתחו 6,394 תיקים בחשד לעבירה פלילית מאז שנת 2016. חלק גדול מהתלונות למשטרה הגיעו משכונות אבישור, גבים ויעלים הגובלות זו בזו.
בנתיבות על פי הנתונים, בין השנים 2016־2018 נרשמו בממוצע למעלה מ־350 עבירות רכוש מדי שנה, כאשר בשנת 2018 נרשם שיא של 428 עבירות.
החל משנת 2019 נרשמת ירידה מתמדת בשיעור העבירות עד כדי 30 אחוז בשנת 2019 וירידה של 17 אחוז בשנת 2020. נכון למחצית הראשונה של השנה הנוכחית, כך על פי הנתונים, נרשמו 120 עבירות.
בנתיבות נפתחו 6,414 תיקים בחשד לעבירות פליליות. בין כל השכונות תופסת את העין במיוחד שכונת הבבא סאלי, בה התבצעו 2,120 עבירות המהווים קרוב לשליש מסך העבירות שדווחו בעיר. העבירות הנפוצות ביותר בשכונה הן של גניבות ואיומים, כאשר נפתחו גם לא מעט תיקים בחשד לזיוף מסמכים והפצתם.
בעיר אופקים נפתחו 4,635 תיקים בחשד לעבירה פלילית. על פי הדו"ח, חלק גדול מהעבירות בוצעו באזור שבין שכונת דדו ועד לאזור רחוב יעקב מסיקה. "
-----------------------------------------------------------------------
הצטרפו אל צוות הכותבים שלנו יש לכם סקופ?, חדשות? תוכלו לשלוח אלינו ולאחר בדיקת החומר נפרסם. ניתן לדווח על חדשות אל העורך במייל כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. המערכת שלנו מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש קרדיט או לבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל