עדכון אחרון ב – יום שני, 23 ספטמבר 2024, 8:10 על ידי חדשות דימונה
ביום חמישי הקרוב יתקיים בדימונה כנס חשוב תחת הכותרת "הנגב ממריא מנבטים", ביוזמת עיריית דימונה ומטה המאבק נגד הקמת נמל תעופה ברמת דוד. הכנס, שעתידות להשתתף בו שרת התחבורה מירי רגב והשרה להגנת הסביבה עידית סילמן, נועד להפעיל לחץ על ראש הממשלה בנימין נתניהו ורשויות התכנון להעדיף את נבטים שבנגב כמיקום להקמת נמל התעופה המשלים לנתב"ג. מדובר במאבק מתמשך הנמשך כבר למעלה מעשור, מאז החלטת הממשלה להקים נמל תעופה משלים לנתב"ג, על רקע מגבלות הקיבולת של נתב"ג לנוכח הגידול בתנועת הנוסעים.
השיקולים המרכזיים במאבק
המאבק על מיקומו של נמל התעופה המשלים משקף מורכבות רבה של שיקולים סביבתיים, ביטחוניים ופוליטיים. בעוד שהקמת נמל תעופה ברמת דוד בצפון נתקלת בהתנגדות נמרצת מצד תושבי האזור והמשרד להגנת הסביבה בשל חששות מפגיעה בשטחים פתוחים וממטרדי רעש, קיימת התנגדות גם להקמת נמל בנבטים בשל קרבתו למתקנים ביטחוניים רגישים ולמרחב האווירי של חיל האוויר. משרד הביטחון מתנגד לנמל בנבטים, שכן הוא חושש מפגיעה בביטחון האזור ובפעילות הצבאית.
הפרדוקס שנוצר הוא מעניין: תושבי הצפון והגורמים הירוקים מעדיפים את מיקום הנמל בדרום, בעוד שהדרום רואה בו הזדמנות לפיתוח כלכלי משמעותי ומבקש לקדם אותו בנבטים. הדרום, ובעיקר עיריית דימונה, רואה בפרויקט מנוף לצמיחה כלכלית ופיתוח אזורי נרחב. מנגד, החששות הביטחוניים והלוגיסטיים שצפים בהקשר של נבטים מוסיפים למורכבות הדיון.
החשיבות לפיתוח הנגב
בני ביטון, ראש עיריית דימונה, מדגיש כי הקמת נמל תעופה בנבטים היא חלק מהחזון לפיתוח הנגב והגשמת חזונו של דוד בן גוריון ליישוב ופיתוח האזור. לדעתו, נמל תעופה בנבטים יוכל להביא לפיתוח כלכלי רחב היקף, למשוך תיירים ולהעניק לנגב מעמד משמעותי יותר במפת התשתיות הלאומיות. ביטון מציין גם את הצורך בשיפור תשתיות תחבורה נוספות, כולל קווי רכבת תדירים יותר לנגב ושדרוג תשתיות הכבישים, כדי להבטיח גישה נוחה ומהירה לנמל העתידי.
ביטון גם ציין כי במקביל לקידום הנמל, מתוכננים שיפורים בתחבורה הציבורית באזור, כולל רכבת מהירה מדימונה לתל אביב, שתשפר את הנגישות לנמל התעופה ולמרכז הארץ. עם זאת, יש עדיין פערים משמעותיים בין החזון לתשתיות התחבורה הנוכחיות, מה שמעורר שאלות לגבי מימוש התוכניות הגדולות.
היבטים פוליטיים
הכנס בדימונה מעלה שאלות גם בנוגע להשפעת הפוליטיקה על תכנון תשתיות לאומיות. הכנס נערך תחת חסותם של פוליטיקאים בכירים, והמעורבות של המדינה והגורמים הפוליטיים בקבלת ההחלטות עשויה לעורר תהיות על אובייקטיביות התהליך. למרות הצהרות מצד מארגני הכנס על כך שהוא נועד להיות "חוצה מחנות", נוכחותם של פוליטיקאים בכירים והצגת המאבק במטרה לקדם אינטרסים אזוריים ופרויקטים ממשלתיים מעלות את הסוגיה של קשרי הגומלין בין פוליטיקה ותכנון תשתיות.
הנחיית הכנס על ידי עיתונאי מוכר, גם היא מוסיפה למורכבות, שכן זה מדגיש את התפקיד המרכזי של התקשורת בעיצוב השיח הציבורי סביב נושא רגיש זה. הציבור מקבל את המידע דרך עיתונאים, והמסקנות שמופצות דרך ערוצי התקשורת משפיעות על דעת הקהל, מה שעלול לשנות את הכיוון בו תתקבל ההחלטה הסופית.
הצורך בהחלטה מהירה
הוויכוח על מיקומו של נמל התעופה המשלים לנתב"ג נמשך כבר שנים רבות, אך כעת הלחץ הולך ומתגבר. נתב"ג מתקרב לנקודת רוויה, והגידול בתנועת הנוסעים, לצד הצורך במענה על דרישות התעופה המודרניות, דורשים פתרון מהיר. עיכובים נוספים בהחלטה עלולים לפגוע בכלכלה ובתיירות הישראלית, שכן היכולת לקלוט נוסעים בטווח הארוך עלולה להצטמצם.
הכנס בדימונה מהווה חלק ממאבק אזורי רב שנים על מיקומו של נמל התעופה המשלים לנתב"ג. בעוד הדרום רואה בו הזדמנות לפיתוח כלכלי והגשמת חזון, קיימת התנגדות מצד הצפון והמערכת הביטחונית. ההחלטה הסופית תהיה תלויה באיזון בין שיקולים אזוריים, לאומיים ופוליטיים, והזמן להתמהמה בהחלטה הולך ואוזל.
-----------------------------------------------------------------------
הצטרפו אל צוות הכותבים שלנו יש לכם סקופ?, חדשות? תוכלו לשלוח אלינו ולאחר בדיקת החומר נפרסם. ניתן לדווח על חדשות אל העורך במייל כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. המערכת שלנו מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש קרדיט או לבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל