יצחק (ג'קי) אדרי (62) ואחיו ניסים, תושבי דימונה, נפטרו כתוצאה מסיבוכי נגיף הקורונה באותו ערב. ג'קי היה מוכר כפעיל חברתי למען זכויות עובדים – וגם למען הסביבה כשפעל להקמת ועדת חקירה להתנהלות מפעלי ים המלח.
ג׳קי אדרי ואחיו מקסים מדימונה נפטרו בבית חולים סורוקה, לאחר שנדבקו לפני שלושה שבועות בנגיף. אחד מהם לא התחסן מסיבות רפואיות.
שני אחים מדימונה מתו הערב (רביעי) בתוך שעות ספורות בבית חולים סורוקה, עקב קורונה. מדובר בג'קי אדרי (62), שפוטר בזמנו ממפעלי ים המלח, ויצא למלחמת חורמה נגד חברת כימיקלים לישראל ומפעלי ים המלח. אחיו מקסים נפטר גם כן, והוא רק בן 61.
שני האחים נדבקו לפני כשלושה שבועות בנגיף במהלך אירוע משפחתי, שבו שהו יחד. שניהם לא היו מחוסנים – אחד מהם בשל מצבו הרפואי, שלא אפשר לו להתחסן.
יצחק (ג'קי) אדרי, לשעבר חבר מועצת העיר דימונה נפטר אמש (רביעי) כתוצאה מסיבוכי נגיף הקורונה בגיל 62 – שעתיים לאחר שאחיו ניסים נפטר גם הוא מהמחלה.
אדרי היה מוכר גם כלוחם חברתי מאז שהשתתף בסרט התיעודי "זהב לבן עבודה שחורה" ששודר בתוכנית "עובדה", שתיאר את העסקתם הפוגענית של עובדי הקבלן במפעלי ים המלח בתחילת שנות ה-2000. הוא פעל בנושאי צדק חלוקתי, מחירי הנדל"ן וקשרי הון-שלטון.
ג'קי ואחיו חלו בקורונה לפני כמה שבועות ומצבם הידרדר במהירות. "מדובר בטרגדיה אדירה", אמר ראש העיר דימונה בני ביטון, וסיפר כי השניים לא התחסנו. "הוא תמיד היה הולך נגד הזרם, לטוב ולרע. הוא היה לוחם חברתי, בן כיתתי האהוב, איש דימונה בכל רמ"ח איבריו. הור תמך ועזר להמון תושבים בעיר. הקורונה לא פוסחת לצערי הרב על אף משפחה. מדובר בטרגדיה גדולה בדימונה, אבל כבד ירד על העיר".
בינואר השנה, בזמן שישראל הייתה תחת סגר, מתח אדרי ביקורת על התנהלות הממשלה ואמר כי "הסגר הוא כלי טכני אלים אזרחית למנוע את התפשטות הנגיף. הסגר הוא כלי ולא פתרון". לדבריו, "הממשלה הוקמה לטפל במשבר הקורונה נכשלה כישלון חרוץ".
בחודש יוני פרסם פוסט שבו התייחס במבט לאחור בסרט אודות מאבקו: "לפני 17 שנים שודר לראשונה סרט התעודה 'זהב לבן עבודה שחורה' בתוכנית עובדה של אילנה דיין. כגודל הכאוס התעסוקתי של עובדי קבלן בשנת 2004, כך גודל התיקון הענק בדפוסי העסקת עובדים בישראל. מאבק צודק סופו לנצח". לאחר שידור הסרט הסרט פוטר אדרי מעבודתו כמנהל מילוי מתקן ברום במפעלי ים המלח, אך המשיך במאבקו למען עובדי הקבלן.
אדרי הגיש עתירה לבג"ץ, קרא להקמת ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת התנהלות החברות "כימיקלים לישראל" ו"מפעלי ים המלח" והפך ללוחם נגד האחים עופר. אדרי קיים הרצאות רבות על הסרט בהתנדבות לתלמידי בתי ספר, למכינות קדם צבאיות, לסטודנטים, לקצינים ואנשי קבע, ולסגל בתי המשפט.
אדרי קרא לשינוי שטחי השיפוט של המועצות האזוריות למען צדק חלוקתי. בין היתר קיים מגעים עם המועצה האזורית תמר במטרה לחלק ליישובים בדאום הארץ את כספי הארנונה של המועצה האזורית העשירה.
ב-2011 הדליק אדרי את המשואה החברתית בחגיגות יום העצמאות בדימונה. בהמשך אותה שנה ערך שביתת רעב במשך שלושה שבועות במחאה על גובה תעריפי המים. הוא הפסיק את שביתת הרעב אחרי שמשרד האוצר הסכים לסבסד את תעריפי המים לשכבות החלשות.
בין השנים 2013 ל-2018 כיהן אדרי במועצת העיר דימונה, במסגרת הסיעה "דימונה בלב", שבראשה עמד ביחד עם שותפתו עו"ד מעיין לוי. במהלך כהונתו במועצה פעל אדרי לקדם נושאים בתחומי הרווחה, מלחמה בשחיתות ובהנדסה העירונית.
-----------------------------------------------------------------------
הצטרפו אל צוות הכותבים שלנו יש לכם סקופ?, חדשות? תוכלו לשלוח אלינו ולאחר בדיקת החומר נפרסם. ניתן לדווח על חדשות אל העורך במייל כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. המערכת שלנו מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש קרדיט או לבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל