דימונה שינוי תדמית

דימונה שינוי תדמית

עדכון אחרון ב – שבת, 9 ינואר 2021, 0:24 על ידי חדשות דימונה

מי שהכיר את דימונה לפני בני ביטון לא יכיר את דימונה היום, בני ביטון הבולדוזר כפי שקוראים לו שינה את דימונה בצורה משמעותי יותר מכל ראש עיר אחר של דימונה ובזמן קצר מאוד, בני ללא משחקי אגו וללא מורא נכנס לכל פינה ורואה הכל בראייה רחבה ומפוקחת ובלי טיקים וטריקים משקיע את כל מרצו בפיתוח העיר לרוות תושבי דימונה.

הסכמי הגג, השקעות עתק, קרקעות זמינות, פיתוח מואץ של תשתיות וחזון ברוח בן־גוריון. בשנים האחרונות דימונה נהנית מתנופת בנייה חסרת תקדים שתוסיף לעיר אלפי דירות חדשות. גולת הכותרת: שכונת "השחר" האקולוגית

בני פתח את הקאנטרי קלאב בדימונה, הקאנטרי קלאב בדימונה  חווה בימים אלה את אחת התקופות היפות והמשגשגות שלה. בעשור האחרון עברה העיר המדברית שדרוג מהותי בהיבטים ובתחומים רבים, ותושביה נהנים משכונות חדשות ומגוונות, חינוך איכותי – תיכון זינמן השיג השנה 97% בגרות , חיי תרבות שוקקים, ונוף מדברי עוצר נשימה מהיפים בארץ.

התעוררות שוק הנדל"ן היא הסיבה העיקרית לשינוי שחל בהתפתחותה ובמעמדה של העיר. בשנים האחרונות תנופת הבנייה בעיר שוברת שיאים ומעמידה אותה בראש הערים האטרקטיביות בישראל למגורים והשקעה. את השינוי בתחום הנדל"ן אפשר לייחס בעיקר להסכמי הגג שנחתמו עם משרד הבינוי והשיכון ושבמסגרתו הצפי הוא לבנות עד 30 אלף יחידות דיור במשך עשור לצד שטחי מסחר ותעסוקה עד שנת 2027.

הבנייה המואצת במסגרת הסכמי הגג כוללת גם פיתוח של תשתיות בהיקף חסר תקדים של חמישה מיליארד שקל. נוסף על כך, נהנית העיר בשנים האחרונות מריבוי השקעות, זמינות קרקע, תוכניות פיתוח תשתיות ושדרוגן, וחזון שמוביל ראש העיר, בני ביטון, להפיכתה של דימונה לעיר מרכזית על מפת המדינה.

כיום דימונה היא העיר היהודית השנייה בגודלה בנגב, ואט אט תופסת מקום מרכזי באזור. מעמדה הפך לאיתן ויציב, והיא כבר אינה עוד עיר פריפריאלית במדבר, אלא אחת הערים המובילות במגוון של תחומים שמציבה אתגרים לאזור כולו וממצבת את עצמה כעיר חשובה לנגב כולו. בגלי העלייה הגדולים קלטה דימונה עולים רבים, ועם השנים הפכה לעיר הטרוגנית ועיר של קיבוץ ומיזוג גלויות. בשנים האחרונות מורגשת מגמה של הגירה חיובית לדימונה, מהנגב וממרכז הארץ, רבים מהם זוגות צעירים שהפכו לחלק מהנוף של העיר ושותפים לבנייתה של דימונה החדשה. מגמה זו חייבה את העיר להיערך לשינויים שהתחוללו בה ולהתאים את עצמה למציאות המשתנה, כשהיא אינה מחמיצה את ההזדמנויות שנקרו בדרכה, מזהה את הפוטנציאל העצום שלה, ומיישמת מדיניות לפי חזונו של ראש הממשלה הראשון דוד בן־גוריון.

גולת הכותרת של תנופת הבנייה שדימונה חווה בשנים האחרונות היא שכונת השחר האקולוגית הממוקמת בצידה המזרחי של העיר, ותכלול 3,216 דירות במגוון גדלים. השכונה מציעה לרוכשים הפוטנציאליים מגוון אפשרויות: מגרשים ל"בני ביתך", קוטג'ים ובנייה רוויה. עד היום שווקו בשכונה 2,700 דירות ומלאי הדירות לשיווק בשכונה הולך ואוזל. הסיבות לביקוש העצום לקניית דירות בשכונה נובע בעיקר מתכנונה המדוקדק ששם דגש על נוחות ונגישות, גם לאנשים עם מוגבלויות. השכונה מתאפיינת בגינות ציבוריות רחבות ידיים, טיילת להולכי רגל, פארקים מוצלים, שבילי אופניים, מזרקות מים, ועוד. לצד אלה נבנים בה מוסדות חינוך, מוסדות ציבור ומרכזי מסחר ופנאי שיאפשרו לתושבים העתידיים לקבל את כל השירותים הנחוצים בקרבת הבית. שכונת "השחר", על בנייתה החדשנית והמעודכנת ורמת השירותים הגבוהה שהיא מציעה, היא קו מנחה לפרויקטים אחרים של בניית אלפי דירות בדימונה.

עוד דוגמה לשכונה חדשה שצועדת עם הזמן היא שכונת הר נוף הצופה על חורשת בן־גוריון ובמרכזה אגם מלאכותי ואמפיתיאטרון. בשכונה, שזכתה לכינוי "בוורלי הילס של דימונה", נבנות 520 דירות, 70 אחוז מהן מאוכלסות על ידי משפחות ממעמד בינוני־גבוה. אגם דימונה בלילה   יתרה מזו, בשכונה הצפונית בעיר הכוללת בתים פרטיים בשיטת "בנה ביתך" וקוטג'ים בעלי מפרט בסטנדרט גבוה, ייבנו במסגרת הסכמי הגג 1,630 בתים. היתרון הבולט של השכונה הוא הסמיכות לאגם ולמתחם הקאנטרי קלאב החדש.

דימונה לא רק חולמת בגדול אלא גם מגשימה את החלום של עיר מתפתחת וחזקה שהפכה הלכה למעשה לבירתו של הנגב המזרחי בזכות  40 אלף התושבים המתגוררים בה. אוכלוסיות צעירות מחוץ לעיר מגלות עניין רב בעיר ומשתקעות בפרויקטים החדשים, לצד משפרי דיור המבקשים לממש את שאיפתם לגור בסביבה מודרנית המציעה נוחות רבה. שכונת ממשית הגדולה והמתפתחת מונה יותר מ-3,500 תושבים, רובם המוחלט משפחות צעירות. השכונה בנויה מתמהיל מעורב ומגוון של "בנה ביתך", דירות גן וגג ובנייה רוויה. המחירים מגוונים ומאפשרים למשפחות צעירות לבנות את ביתן העתידי באזור. בשכונת ממשית ייבנו במסגרת הסכמי הגג 694 דירות. את הדירות יבנו כמה יזמים לפי עקרונות בנייה אקלימית, בתכנון חברתי והתאמה לסביבה. נוסף על אלה, נבנים בסמוך לכניסה לעיר 13 מגדלים בני 11 קומות על קרקע פרטית שיישנו את קו הרקיע של העיר. בסיומו יכלול הפרויקט 504 דירות בגדלים שונים, החל בדירות ארבעה חדרים בגודל של 100 מ"ר, וכלה בפנטהאוז בגודל של 180 מ"ר.

 

-----------------------------------------------------------------------

הצטרפו אל צוות הכותבים שלנו יש לכם סקופ?, חדשות? תוכלו לשלוח אלינו ולאחר בדיקת החומר נפרסם. ניתן לדווח על חדשות אל העורך במייל כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. המערכת שלנו מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש קרדיט או לבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל

חדשות