שעון החורף בישראל לשנת 2024 ייכנס לתוקף במוצאי שבת, 27 באוקטובר, בלילה שבין שבת לראשון. בשעה 2:00 לפנות בוקר, נידרש להזיז את השעון שעה אחת אחורה לשעה 1:00. משמעות ההזזה היא שנרוויח שעת שינה נוספת, אך נאבד שעת אור ביום, שכן הימים יתקצרו לקראת עונת החורף. שעון החורף יימשך עד ל-28 במרץ 2025, בלילה שבין יום חמישי לשישי, כאשר שעון הקיץ ישוב וייכנס לתוקפו.
המעבר לשעון חורף הוא חלק ממחזור שנתי שמתקיים על פי חוק קביעת הזמן בישראל. מדי שנה, ביום ראשון האחרון של חודש אוקטובר, מזיזים את השעון שעה אחורה, וביום שישי האחרון של חודש מרץ מזיזים את השעון שעה קדימה בחזרה לשעון קיץ. ההיגיון העומד מאחורי שינויי השעון הללו הוא לאפשר ניצול טוב יותר של אור היום הטבעי, תוך התאמת שעות הפעילות לשעות הזריחה והשקיעה, וכן להפחתת השימוש בתאורה מלאכותית.
איך מעדכנים את השעון במכשיר הנייד?
רוב המכשירים הניידים כיום מתעדכנים באופן אוטומטי על פי אזור הזמן, כך שאין צורך לבצע שינוי ידני במעבר לשעון חורף או קיץ. עם זאת, אם השעה אינה מתעדכנת או אם אתם מעדיפים לוודא זאת ידנית, ניתן לבצע את השינוי באופן עצמאי בהתאם לסוג המכשיר שברשותכם.
מכשירי אנדרואיד:
במכשירי אנדרואיד, ניתן לעדכן את השעה ידנית כך:
1. היכנסו לתפריט ההגדרות (Settings).
2. גללו מטה ומצאו את האפשרות "תאריך ושעה" (Date and Time).
3. בטלו את האפשרות "תאריך ושעה אוטומטיים" (Automatic Date and Time), ובחרו בשעה ואזור הזמן הנכונים.
חשוב לציין, כי ייתכנו הבדלים קלים בתפריטים ובגרסאות של מכשירי אנדרואיד, כך שאם אתם לא מוצאים את התפריט המתאים, חפשו אותו באפשרויות נוספות או בתפריט מתקדם.
מכשירי אייפון (iOS):
גם במכשירי אייפון (iOS), ניתן לבצע את השינוי בצורה דומה:
1. גשו לתפריט ההגדרות (Settings).
2. לחצו על האפשרות "כללי" (General).
3. בחרו ב"תאריך ושעה" (Date & Time).
4. כבו את המתג של "כיוון אוטומטי" (Set Automatically), ואז כוונו ידנית את השעה ואת אזור הזמן הנכון.
כאמור, ברוב המכשירים הניידים אין צורך לשנות את השעה ידנית, שכן השעון מתעדכן אוטומטית בהתאם לאזור הזמן המקומי.
מדוע אנו מזיזים את השעון?
המעבר לשעון חורף ולקיץ נועד להתאים את שעות הפעילות שלנו לשעות האור הטבעי. ההחלטה להזיז את השעון בתחילת החורף באה על מנת לנצל טוב יותר את שעות האור בבוקר, כאשר השמש זורחת מאוחר יותר. למרות שהמעבר לשעון חורף גורם לכך שהחשיכה תגיע מוקדם יותר בערב, הוא מסייע לאנשים לנצל בצורה אופטימלית את שעות האור בבוקר.
בנוסף, אחת הסיבות המרכזיות לשינויי השעון היא חיסכון באנרגיה. ככל שיש יותר שעות אור בשעות הפעילות שלנו, כך אנחנו נדרשים פחות להשתמש בתאורה מלאכותית. התאמת השעון לעונות השנה עוזרת לחסוך באנרגיה ולהקטין את הצורך בתאורה בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות הערב המאוחרות.
אף על פי שישנם אנשים שחווים קושי במעבר לשעון חורף, במיוחד בשל הירידה בכמות שעות האור במהלך היום, לשינוי זה יש גם יתרון בריאותי. אור יום משפיע על השעון הביולוגי שלנו, וכאשר אנחנו מקבלים יותר אור טבעי בשעות היקיצה והפעילות, הגוף שלנו מתפקד בצורה טובה יותר. שעות האור משחקות תפקיד חשוב בוויסות השינה והערות, והן מהוות גירוי טבעי לשעון הפנימי של הגוף.
המעבר לשעון חורף ב-27 באוקטובר הוא חלק בלתי נפרד מהמחזור השנתי של שינויי הזמן בישראל. הוא מאפשר לנו לנצל טוב יותר את אור היום בעונת החורף, ויחד עם זאת, מסייע בחיסכון באנרגיה. בין אם השעון מתעדכן אוטומטית במכשיר הנייד שלכם או אם תעדכנו אותו ידנית, המעבר לשעון חורף הוא תהליך פשוט שמאפשר לנו ליהנות משעת שינה נוספת ולהתאים את עצמנו לתנאי האור המשתנים.
-----------------------------------------------------------------------
הצטרפו אל צוות הכותבים שלנו יש לכם סקופ?, חדשות? תוכלו לשלוח אלינו ולאחר בדיקת החומר נפרסם. ניתן לדווח על חדשות אל העורך במייל כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. המערכת שלנו מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש קרדיט או לבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל