עדכון אחרון ב – יום רביעי, 5 פברואר 2025, 12:57 על ידי חדשות דימונה
שוק הנדל"ן בדרום הארץ ממשיך לייצר כותרות: בזמן שמחירי הדירות בבאר שבע נמצאים בירידה מתמשכת, ישנן שכונות מסוימות בערים אחרות, כמו דימונה ואשדוד, שרושמות עליות חדות במחירים.
הנתונים החדשים של אתר מדלן חושפים הבדלים משמעותיים בין ערי הדרום. בעוד שבעבר באר שבע הייתה "כוכבת" עבור משקיעי הנדל"ן, נראה שהמציאות בשטח משתנה – והמשקיעים בעיר אף מדווחים על הפסדים ומוכרים דירות בהפסד. מנגד, שכונות בדימונה כמו שכונת הניצחון ושכונת יוסטפל זוכות לביקוש גבוה, עם עלייה של עשרות אחוזים במחירי הדירות.
מחירים בעלייה חדה בערי הדרום
בדיקת מדלן מצביעה על עלייה חדה במחירים בשכונות מסוימות בדרום. כך, למשל, בדימונה נרשמה עלייה של עד 60% במחירי הדירות בחלק מהשכונות. גם באשדוד, רובע ו', שהיה בעבר יעד פחות מבוקש, הפך לאחד האזורים היקרים בעיר – עם מחיר ממוצע של יותר מ-29 אלף שקל למ"ר, גבוה יותר ממחירי הנדל"ן בחלק מערי השרון. מחירי הדירות ברובע זה עלו בכ-50% בחמש השנים האחרונות.
באר שבע: מה קרה לחביבת המשקיעים?
באר שבע, שהייתה במשך שנים יעד מועדף על משקיעים, מתחילה לאבד גובה. על פי נתוני מדלן, שכונות רבות בעיר לא רשמו עליות משמעותיות בערך הנדל"ן בשנים האחרונות. בשכונה ד', למשל, המחיר הממוצע למ"ר כמעט שלא השתנה בחמש השנים האחרונות. דירה קטנה שעלתה בעבר כ-800 אלף שקל תימכר כיום בסכום נמוך מ-880 אלף שקל בלבד.
גם בשכונה י"א, הידועה בזכות מחירי הדירות הזולים ביותר בעיר, המחירים עלו ב-1,300 שקל בלבד למ"ר. המצב דומה גם בשכונה ה', שבה המחירים עומדים על כ-11,600 שקל למ"ר – עלייה זעירה בלבד ביחס לשוק הכללי.
לעומת זאת, ערים אחרות בדרום רשמו עליות חדות יותר. בשכונת בן גוריון באופקים, מחירי הנדל"ן זינקו ב-47% בחמש השנים האחרונות – נתון גבוה משמעותית לעומת באר שבע.
משקיעים נזהרים יותר
טל קופל, מנכ"ל מדלן, התייחס לנתונים ואמר: "למרות שבאר שבע נחשבה בשנים האחרונות ליעד מועדף על משקיעי נדל״ן וצעירים שביקשו לקנות דירה להשקעה, אנחנו רואים שבפועל תשואות ההון בעיר היו נמוכות יחסית." לדבריו, המשקיעים מחפשים כיום אלטרנטיבות טובות יותר בערים אחרות, שבהן הפוטנציאל לרווחי הון גבוה יותר.
מסקנה
בעוד שמחירי הדיור בישראל זינקו בכ-30% בשנת 2021-2022, ההשקעה בבאר שבע הפכה לפחות אטרקטיבית, במיוחד לאור ההיצע הגדול וההטבות שמציעים הקבלנים. מנגד, דימונה ואשדוד הופכות להזדמנות נדל"נית משמעותית למשקיעים, עם עליות חדות בערך הנדל"ן והבטחה לתשואות גבוהות יותר בעתיד הקרוב.
-----------------------------------------------------------------------
הצטרפו אל צוות הכותבים שלנו יש לכם סקופ?, חדשות? תוכלו לשלוח אלינו ולאחר בדיקת החומר נפרסם. ניתן לדווח על חדשות אל העורך במייל כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. המערכת שלנו מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש קרדיט או לבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל