עדכון אחרון ב – יום שני, 17 פברואר 2025, 7:24 על ידי חדשות דימונה
שוב פריצה לעסק מקומי: חנות האופניים 'ג'קי בייק' ברחוב מצדה 2 בדימונה נפרצה ביום ראשון בפעם השנייה מתחילת השנה. בעלי החנות, נסער וזועם, קורא לאחדות בקרב בעלי העסקים בעיר ולדרישה ברורה מהרשויות לשיפור הביטחון המקומי.
הפריצה האחרונה היא חלק מגל פשיעה שפוקד את האזור בשבועות האחרונים, במסגרתו נפרצו גם אולם אירועים בדימונה, סניף המשביר בבאר שבע, מדרשה חינוכית בירוחם, ולפני כשבוע – סניף מחסני השוק ברחוב האורגים. בעלי עסקים רבים חשים חוסר אונים נוכח המצב, ומטילים ספק ביעילות אמצעי האבטחה העירוניים.
"עד מתי נשתוק?"
בעל החנות הביע תסכול בפנייה נרגשת לחבריו בעלי העסקים:
"שבוע טוב – עד כמה שאפשר. הבוקר שוב פרצו לנו לחנות 'ג'קי בייק', זו הפעם השנייה השנה. ואני שואלת כמו כולם: איפה השמירה? עד מתי זה יימשך? למה אנחנו, בעלי העסקים, שותקים ולא מרימים את העיר הזאת על הרגליים?"
בנוסף, הוא מותח ביקורת חריפה על תפקוד העירייה ועל השימוש שנעשה בכספי היטל השמירה המשולם על ידי בעלי העסקים:
"אנחנו משלמים היטל שמירה – אבל על איזו שמירה בדיוק? למה אין קול זעקה מאיתנו, העסקים? אנחנו חייבים להתאחד, ללחוץ על הרשות המקומית ולדרוש תשובות. הכל תלוי בנו, התושבים. אסור לנו לשתוק!"
דרישה לפעולה מיידית
בעקבות הפריצה, נפתח דיון ער בקבוצות עסקים מקומיות, כאשר בעלי עסקים נוספים מביעים תסכול וקוראים לעירייה לנקוט בצעדים ברורים לשיפור מערך האבטחה. לדבריהם, התחושה היא כי אין פיקוח אפקטיבי, והם נאלצים להתמודד עם נזקים כלכליים משמעותיים.
כוחות המשטרה הגיעו למקום ופתחו בחקירה לאיתור החשודים. במקביל, מתגבש לחץ ציבורי להחמרת האכיפה ושיפור מנגנוני ההגנה על העסקים, תוך דרישה לשקיפות מלאה בנוגע לשימוש בכספי היטל השמירה.
-----------------------------------------------------------------------
הצטרפו אל צוות הכותבים שלנו יש לכם סקופ?, חדשות? תוכלו לשלוח אלינו ולאחר בדיקת החומר נפרסם. ניתן לדווח על חדשות אל העורך במייל כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. המערכת שלנו מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש קרדיט או לבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל