עדכון אחרון ב – יום שלישי, 1 אוגוסט 2023, 7:18 על ידי חדשות דימונה
הוועדה המחוזית דרום תדון היום בבניית 7,000 יחידות דיור בשטח הגדול פי שלושה מגבעתיים, במקום הכפר הבדואי המיועד לפינוי ראס ג'ראבה, זאת למרות שמכרזים רבים בעיר נותרו ללא ביקוש. ראש העיר: "ביקשתי שיגבו כסף רק על הפיתוח". רמ"י: "התכנון הנוכחי רלבנטי ונדרש"
הוועדה המחוזית דרום תדון היום (ב') ביוזמה של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) להקמת רובע רותם – רובע חדש וענק בעיר דימונה, שבו מתוכננות לקום יותר מ-7,000 יחידות דיור. אלא שכלל לא ברור מי יאכלס את הרובע החדש לאור העובדה שמזה כשנתיים אין ביקוש למכרזי הבנייה הרוויה בעיר. הרובע יקום על שטחו של כפר בדואי שבית המשפט פסק השבוע שיש לפנות מהשטח.
רובע רותם מיועד לקום על שטח של 10,260 דונם (לשם השוואה, שטח העיר גבעתיים הוא 3,200 דונם), ומתוכננות בו 7,373 יחידות דיור בבנייה רוויה וצמודת קרקע. בדימונה יש כיום כ-20 אלף יחידות דיור בנויות.
תוכנית הרובע החדש, שעליה חתום האדריכל עמוס ברנדייס, מציעה תמהיל מגוון של גדלי דירות בבניינים בגובה שנע בין שלוש לתשע קומות. בין היתר, התוכנית מציעה בנייה של 792 דירות בבנייה צמודת קרקע על מגרשים בגדלים שונים, המאפשרים גמישות לשלב יחידה להורים, ילדים מתבגרים, או להשכרה. התוכנית מביאה איתה תמריץ לבניית חניות תת-קרקעיות – תוספת של 20% זכויות בנייה. התוכנית מתהדרת בהתאמה לאקלים המדברי, מה שבא לידי ביטוי בהנחיה ליישום פאנלים סולאריים בכיסוי של 70% משטח הגגות, תכנון תרמי ונטיעת עצי צל ברחובות.
בנוסף, התוכנית כוללת 580 יחידות דיור קטנות באזור התעסוקה ברצועה המחברת בין תחנת הרכבת למוסדות העירוניים. התנאי למימוש בניית אזור התעסוקה, שבו מתוכננים 581 אלף מ"ר של שטחי תעסוקה ועוד 42,500 מ"ר של שטחי מסחר, הוא העתקת פסי הרכבת הקיימים.
כאמור, קשה לומר שיש ביקוש למכרזי הבנייה הרוויה של רמ"י בדימונה. למכרז בנייה רוויה רגיל (106/2023) בשכונת יוני נתניהו, שבו 50 יחידות דיור, הוגשו הצעות רק ל-20 יחידות. לשאר לא היו מציעים. למכרז "מחיר מטרה" (105/2023), גם הוא בשכונת יוני נתניהו, שבו 1,122 יחידות דיור, לא היו שום מציעים. גם למכרז לבניית 30 יחידות (74/2022) בשכונה המזרחית לא היו מציעים. מכרז מחיר מטרה (73/2022) שבו 1,198 יחידות דיור, בשכונה מזרחית ב', נכשל אף הוא.
ביטון מודע היטב לקושי למשוך אנשים אל העיר המדברית, אך מאמין שיש לעיר יתרונות רבים: "יש לנו מערכת חינוך שהיא בעשירייה הפותחת במדינת ישראל, הטבת מס, עלות מחיה הכי זולה במדינת ישראל. דירה של ארבעה חדרים אתה קונה במודיעין ב-3.7 מיליון שקל ופה היא עולה 1.1 מיליון שקל. למה שזוג צעיר לא יעתיק את המגורים שלו לדימונה? יש פה צהרונים, מתנ"סים, קאנטרי קלאב. יש פה מהפכה אדירה. כל יום כשאני יוצא מהבית בשש וחצי אני צובט את עצמי. אני בן דימונה ואני לא מאמין מה שקרה פה בעשור האחרון".
יחד עם זאת, לביטון ברור שלא ניתן יהיה למשוך אלפי משפחות לעיר בלי מקורות תעסוקה נוספים: "בחמש השנים האחרונות הוקמו 25 מפעלים שבהם עובדים 2,500 איש. יש לנו ארבע חברות הייטק, 580 חבר'ה מתעסקים עם הייטק בדימונה, כשהמשכורת ההתחלתית שלהם היא 20 אלף שקל. 8200, השב"כ, המוסד יביאו לדימונה 1,000 מקומות עבודה. בדימרי סנטר בנו פארק תעשייה עם 8,000 מ"ר שיתאכלס, בעזרת השם, בתוך שנה. יש בדימונה תעסוקה איכותית".
-----------------------------------------------------------------------
הצטרפו אל צוות הכותבים שלנו יש לכם סקופ?, חדשות? תוכלו לשלוח אלינו ולאחר בדיקת החומר נפרסם. ניתן לדווח על חדשות אל העורך במייל כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. המערכת שלנו מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש קרדיט או לבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל